Custom Layout:
     
J.K. Consulting

O nama

Zasto obrazovanje

 

Zasto obrazovanje
.Zasto obrazovanje Vijecnika ?
Gdje god su potrebe za obrazovanjem lokalne vlasti procjenjivane, bez obzira na zemljopisnu lokaciju , obrazovanje vijecnika je dosljedno identificirana kao potreba od iznimne vaznosti. Smatramo kako za to postoji nekoliko razloga.

1. Opce je prihvaceno kako su zadnjih godina sirom svijeta lokalne uprave dobile novo znacenje. Lokalna samouprava zapravo drzi kljuceve za uspostavu mnogih temeljnih ljudskih servisa. Nacionalne vlade nisu tako upucene na provedbu planova i programa koji je bi trebali biti temeljeni na lokalnim potrebama.
2. Vasa uloga kao gradskog vijecnika vazan je cimbenik u ocjeni je li demokracija uspjesna ili ne za gradjane. Jer vi ste u vecini slucajeve onaj koji donosi odluke koje cine zivot laksim za sve nas. To je lokalna uprava koja uobicajeno osigurava usluge ,servise , poput odvoza smeca , pitke vode, gospodarenja s otpadom, lokalnih cesta i nogostupa, parkova, osnovnog skolstva, trznica, i mnogo drugih stvari koje uzimamo za uobicajene. One su takve sve dok ne postanu ne dostupne.
3. Mnogi od vas su u novim ulogama, stoga sumnjamo kako potreba za obukom, usavrsavanjem nije na popisu vasih prioriteta. Sa svakim novim izborima dolaze novi potencijalni kandidati za usavrsavanje.
4. Mnogi od vas su prosli na izborima jer su uspjesni u nekim drugim poljima , dijelovima zivota , u zajednici. Nazalost, to ne znaci da ce automatizmom biti uspjesni u vasoj novoj ulozi Vijecnik.


Na kraju smatramo da obrazovanje vijecnika nastavlja biti od visokog prioriteta u mnogim zemljama jer postojece ponude su cesto nezadovoljavajuce. Mnogo cesce dostupno usavrsavanje je orijentirano na pravila , u smislu da je receno ono sto ne treba ciniti, a rjedje da se nauci sto poduzeti kako bi se postalo efikasniji. Dok su pravila i regulacije koji vladaju vasim akcijama i postupcima imaju vaznost i trebaju biti nauceni , oni vas ne opremaju da za vodstvo kakvo trebate u ovom turbulentnom, brzom stresnom svijetu . Ono sto trebate nauciti kao lokalno vodstvo , jesu "kako " umijeca, a ne samo " ne cini " informacija. 
.


.